Blog Pantofiori Veseli

Ce sa facem si mai ales ce sa NU facem pentru un Craciun fara stres (atat cat se poate)

Cu doar cateva zile pana la Craciun, sunt sigura ca in stomacul fiecaruia dintre noi creste o minge din ce in ce mai mare si mai grea. Oare sa incerc sa fac si eu niste cadouri home made? Sunt cadourile impachetate? Ce activitati sa facem in familie ca sa cream o atmosfera de poveste? Sa mai decoram un pic casa de sarbatoare?

Si dupa ce am raspuns la intrebarile astea urmeaza listele cu cumparaturi, listele de retete, planificarea mesei, lista de invitati, pregatirea casei pentru musafiri (cu putin noroc descoperirea de noi surprize, gen bani in canapea, sosete pierdute in spatele patului, linguri in spatele aragazului.. ups, sau asta mi se intampla numai mie?).  Si asa ajungem sa ne simtim ca Alice in tara minunilor intr-un vartej care nu se mai termina, cu femei cu sorturi apretate care ne arata salata beouf decorata cu oameni de zapada si flori din masline.

Nuuuuuuuuu.

Si totusi am auzit ca este scapare. Urmand cativa pasi.. (simpli). 

DA

Imbraca toata familia in haine de Craciun, poarta caciula rosie in casa si maneci de beteala. Poate nu e cel mai cool lucru pe care sa il faci de Craciun, dar nu am auzit nicio poveste buna care sa fie despre cum odata de Craciun: m-am purtat impecabil, in rochia care nu avea nicio cuta.

NU

Nu fortati copilul sa faca poze cu Mos Craciun. Ca alegeti sa ii spuneti povestea despre batranul care aduce cadouri, sau sa spuneti adevarul, este mai putin important. Dar nu fortati copilul sa stea in bratele Mosului pentru poza traditionala. Pana la urma oare la cati dintre noi ne-ar placea sa stam in bratele unor straini.

DA

Pastreaza chitantele de la cadourile cumparate. Stiu, gestul conteaza, dar uneori pulovarul cumparat pentru frate e prea mare, sau bratara pentru matusa pur si simplu nu e stilul ei.

NU

Nu te stresa ca nu e destul mancare (este!), ca prajiturile sunt cumparate si nu facute (nu conteaza!), ca unele cadouri sunt mai mici, mai mari, mai putine, mai multe decat se asteapta cel ce le va primi (cu totii ne bucuram in fata cadourilor indiferent de ce sunt), ca parca nu e destul de curat in casa (este EXACT cat trebuie) sau de orice alt gand negativ. Sa ne bucuram de sarbatori pentru timpul petrecut impreuna si atmosfera de pace, iar asta nu este in niciun fel legat de numarul de feluri de mancare de pe masa.

DA

Stai afara cat mai mult posibil. Scoate o masuta pe balcon si luati una din mese acolo (mai multe straturi de haine si nu simtim frigul, care sa fim seriosi, nici nu prea e), luati un termos si beti vin fiert in parc, cautati cu prietenii terase si profitati de vremea calda pentru a sta afara si in aceasta perioada.

NU

Nu numara caloriile. Sa nu mai ne pacalim, sa iesim din sarbatori fara kilograme in plus este un mit, o utopie, o poveste de adormit copii. Pur si simplu nu se poate, asa ca nu are rost sa ne mai stresam pentru asta: o sa se intample si gata. Bucurati-va de prajituri, desi nu as recomanda si a treia portie din drobul ala delicios facut de mama. Dar pana la urma..

DA

Faceti ceva pentru cei care nu se pot bucura de Craciun. Doneaza jucarii la centrele de copii, haine pentru cei nevoiasi sau de ce nu ofera o ora din timpul tau pentru a gati o masa calda pentru cei care nu au mancat o supa de foarte mult timp. Incearca sa faci ziua de Craciuni mai frumoasa si pentru cei care nu pot sa faca asta singuri.
P.S. Si nu uitati, daca vreti ca cel mic sa inceapa anul in ghetute noi, am pregatit cele mai frumoase perechi de ghete si pantofiori pentru copii.