Cui nu ii e dor de copilarie, de acele vremuri cand totul era lipsit de griji iar mancarea era lipsita de E-uri , cand se putea manca un fruct, o legume din gradina fara teama de a te imbolnavi? Cui nu ii este dor de bucatele facute de bunica/ mama? Acele placinte calde care ne frigeau cerul gurii si cu toate astea nu ne opream din mancat. Aroma orezului cu lapte si scortisoara deasupra, care invaluia intreaga casa si se simtea mirosul inca de la intrare, ori painea calda proaspat scoasa din vatra pe care o rupea bunica si o impartea tuturor, cum bucatile aburinde le tineam in mana si ne invioram cu mirosul de paine calda. Amintirile din copilarie nu se uita niciodata mai ales mancarurile preparate de mama/bunica.
Bunicile au o serie de secrete culinare, o parte pe care le utilizăm, o parte sunt uitate, altele cer o readaptare. Pregatirea bucatelor este o arta care se fura, ea nu are nici inceput nici sfarsit, e bine să preluăm secretele bunicilor, dar să le si utilizăm sau sa le adaptam la viaţa contemporană.
Pantofiori veseli va invita sa va amintiti retetele de prajituri favorite, pline de bucuria si gingasia copilariei. Noi va propunem sa incercati acasa: coltunasi cu branza, placinta cu mere/dovleac, Alba ca Zapada, prajitura televizor, macaroane cu branza, cornulete cu magiun sau…
Sursa foto: GoodFood.ro