7 lucruri pe care sa NU le facem de sarbatori

Cred ca daca s-ar face o statistica, Sarbatorile ar fi printre evenimentele cele mai mult generatoare de stres dintr-un an. Sau cel putin asa era la noi acasa. Nu am fost niciodata una din familiile care pareau ca tin totul sub control. In Ajun noi puneam perdelele la geam si amestecam salata boeuf. Acum, cand sunt la casa mea, nu mai am perdele, si pentru ca nu m-am dat niciodata in vant dupa salata de boef, am scos-o de lista. Dar traditia stresului de dinainte de sarbatori a ramas. Deci, cu o experienta de neumarate Sarbatori, am facut o lista de Asa Nu, pentru ca Sarbatorile linistite si memorabile nu sunt foarte usor de obtinut.

1. Nu impuneti copilului sa imparta jucariile abia primite.

Singurul rezultat va fi masurat in lacrimi, tantrumuri si nervi pentru toata lumea de sarbatori. Oferiti-i in schimb copilului respectul cuvenit si lasati-l sa se joace in voie cu noua jucarie.

2. Nu uitati sa ii implicati pe copii in oferirea de cadouri

family-christmas-fun_1920x1200_75475-1024x640
Craciunul este o zi in care daruiesti si in care te simti bine facand acest lucru. Lasati copiii sa impartaseasca aceasta bucurie. Mergeti impreuna la cumparaturi si cereti-le parerea inainte de a cumpara un cadou pentru un membru al familiei.

3. Nu cumparati tot ce e pe lista lui Mos Craciun

Invatati copilul ca Mosul trebuie sa faca cadouri tuturor, si sa aleaga doar ce este cu adevarat important pentru el. Daca lista se lungeste totusi prea mult, explicati-i ca Mos Craciun va trebui sa taie singur ceva de pe lista.

4. Nu acordati prea multa importanta cadourilor

De multe ori ajungem sa dam prea multa importanta cadourilor. Stresul de dinainte de a le cumpara, bugetul alocat, teama ca poate nu am ales bine. Dar nu uitati, mai mult decat iubesc cadourile, copiii iubesc atmosfera de sarbatoare, iar peste ani si ani aceasta le va ramane in memorie, si nu papusa Barbie de sub brad.

5. Nu schimbati programul de somn

Chiar daca cei mici sunt in vacanta, rutina de somn, cu orele ei fixe trebuie pastrata, pentru ca ea le ofera copiilor atat echilibru cat si odihna necesara.

6. Nu stati numai in casa

777375
Iarna e o perioada minunata pentru a iesi afara, pentru a va juca in parc, a va da cu sania si a construi oameni de zapada. Iar cu aceste cizmulite imblanite copilul se joaca ore intregi fara sa simta frigul.

7. Nu uitati sa va bucurati de tot
Indiferent cat de bogat sau nu e mosul, de cat de bine e sters praful sau cate feluri de mancare sunt pe masa, Craciunul e in primul rand despre voi ca familie. Implicati si unchii, si matusile si bunicii si bucurati-va din plin de timpul petrecut impreuna.

P.S. Iar daca vreti sa reflectati spiritul Sarbatorilor, oferiti acesti pantofiori, pretiosi si minunati ca niste globuri.

product_756

product_899

product_1030

One comment

Comments are closed.